Holistische energieconcepten

Het benaderen van installaties vanuit slechts één discipline waarbij enkel één product wordt ontwikkeld en/of geïnstalleerd is geen garantie voor succes op langere termijn.

Innovatieve systemen en de digitalisering zorgen er namelijk voor dat alles geconnecteerd wordt en met elkaar communiceert. Alle spelers binnen het Ecosysteem (fabrikanten, distributeurs, installateurs, onderhoudstechniekers en energiebeheerders) moeten samenwerken aan de uitwerking van een totaalconcept rond (energetische) renovaties.

Dat gaat van advies over de meest geschikte installaties, tot de integratie met andere installaties binnen een slim systeem, maar ook over het beheer en onderhoud vanop afstand, en de ophaling van defecte installaties en recuperatie van onderdelen.

Herbekijk ons LINK2030 webinar over duurzame integrale oplossingen

Wat is de impact van de energietransitie op het geheel van multifunctionele voorzieningen? Is de integratie van duurzame oplossingen de sleutel? Welke kansen en uitdagingen biedt deze overgang voor onze ecosysteem, als installateurs, distributeurs of zelfs fabrikanten? Hoe zit het met de verschillen tussen B2B en B2C? Laat u inspireren door de beste praktijken op dit gebied in ons eerste webinar van onze nieuwe LINK2030-serie: Duurzame Integrale Oplossingen!

In deze editie komen experts Emmanuel De Jaeger en Demien Ernst aan het woord, als ook 4 van onze leden (Klinkenberg, Schneider Electric, Ilumen en Niko). Samen benadrukken zij het belang van nieuwe digitale technologieën voor hun structuur of voor die van hun klanten.

De conclusie van dit webinar is dat we niet langer op een eiland kunnen werken en één enkel product kunnen aanbieden. Klanten willen geïntegreerde en uitgebreide oplossingen die hen helpen hun energierekening te beheersen en te verlagen.